Dit is geen blog

Picture It: mijn leven in augustus

Oei, wat een stilte op mijn blog. Excusez moi! Al een aantal dagen vermijd ik eigenlijk het schrijven van mijn luchtige en ‘kijk eens hoe leuk mijn leven is’ maandverslag. Want hé..zo luchtig is het leven echt niet altijd. Er worden baby’s geboren (yay for the newborns), tegelijkertijd worden er te vaak mensen (ernstig) ziek en is de wereld ook nog eens compleet verdwaald ten aanzien van het vluchtelingenbeleid. Nee, soms heb ik moeite met een ‘gezellig’ stukje schrijven.
Maar aan de andere kant.. ik heb de oplossing ook niet. Ik kan op zijn minst proberen de wereld een beetje gezellig te houden op mijn blog, toch?

With a new job comes…. een nieuw schema.

Ik had me nog zo voorgenomen om naast mijn nieuwe baan die tijd voor mezelf te blijven claimen om mijn ‘ding’ te doen. Blijkt dat ik toch even moet wennen aan weer fulltime aan de bak zijn.  Wanneer deed ik ook alweer die verdomde boodschappen… En 3x in de week trainen. Oei. Heb ik mooi even mijn eigen ‘gouden regels‘ aan de laars gelapt.
Dus ja, een maand voorbij. En ik had echt nog wel een boel tijd voor een leuk leven naast het zijn van nieuwbakken brandmanager voor Lavazza (koffie, that is).

Omdat het sporten er enigszins bij inschoot besloten we, Martien en ik, om een stukje te fietsen. Prima. Blijk ik in een fantastisch mooie omgeving te wonen met veel water en groen. Terrasjes onderweg waren er zat en noodzakelijk. Out of the blue 35km fietsen bleek een goed recept voor zadelpijn… op 17km. En dan nog terug.
Om de pijn te verzachten hebben we de dag erna onszelf verwend met een bezoekje aan Fritez op de Witte de With. Een van mijn hotspots deze maand :)

 

Hotspots: patat, burgers, ijsjes en high tea. 

Oei, dat klinkt niet heel gezond. En uhh…nee dat was het ook echt niet allemaal maar grofweg viel het nog binnen mijn stelregel van 75/25. Denk ik.

Iedere maand bezoek ik wel een aantal nieuwe of bekende plekken in de stad die een vermelding waard zijn of gewoon handig om te weten als je een dagje Rotterdam aan doet.
– Fritez Haute Friture: op de Witte de With vind je niet je doorsnee frietzaak maar wel Fritez. Heerlijke home made friet met een beetje schil. Truffelmayo on the side en een ambachtelijke kaas-rucola kroket. Maar ze hebben ook gewoon een patatje speciaal met een frikandel hoor.

– Ter Marsch & Co: wij zijn zeker niet vies van een burgertje… of 2 of…3 per maand. Dit keer testte we Ter Marsch & Co (naast Fritez op de Witte de With). Sinds 1890 al dienstdoende als slagerij. Lekker vlees kennen ze dus wel. Én ze hebben de Beste Burger van Nederland -award gewonnen voor de Burgeresse: Scottish Angus Beef en Japans Wagyu, met lakjus van wintertruffel, jonge sla, augurk, pruimtomaat,  Spaanse ui, boerenkaas, panchetta en Ter Marsch saus. Als het water je nu nog niet in de mond loopt….

– De Rotterdammert voor ijs, een bakkie en meer. Een bakkie van Man met Bril en verrassend romig ijs. Als het schepijs betreft wil ik alleen het beste a la dé Ijssalon of Angelo Betti. En de Rotterdammert doet ’t gewoon ff.  Bounty, Ferrero Roche of Strawberry Cheesecake. Perfetto!

– Charlie’s Kitchen: stiekem voor mijn al een bekende toen ze nog op de Coolsingel zaten. Inmiddels zijn ze opnieuw gepopupt (staat dit al officieel in de Dikke van Dale?) in een zijstraat van de Meent, aan de Heerenplaats. Een trip down memorylane. Of ik bij oma op visite ben. Letterlijk een bij elkaar geraapt zooitje wat de sfeer ongedwongen en huiselijk maakt. En oh ja…die sandwiches. Geitenkaas met vijgenchutney, pindakaas met sambal en banaan, zalm met wasabi. Het is dat ik net (bij de volgende hotspot) geluncht heb…

– Baker and Moore: vorige maand keek ik al uit naar de geplande Raw High Tea met een schaal vol gezonde lekkernijen van Sue Food (Ja, je bent fan of niet hè) en vandaag schrijf ik hier mijn blog. Wat een heerlijke plek voor een lunch (to go or to stay), high tea met moeders of een dagje doorwerken op een regenachtige zaterdag. En een van de weinige plekken waar je gewoon een fatsoenlijk, groot glas thee krijgt!

Nou vooruit; een bonus hotspot deze maand omdat het extra feest was! Op 28 augustus vierden Martien en ik ons 8 jarig jubileum. Uiteraard met een fles wijn en veel en lekker eten!
– La Stanza: bij deze Italiaan streken wij neer voor een 5 gangen menu van de chef. Nee zeker geen pizza’tje/pasta’tje restaurant maar iedere gang een culinair hoogstandje;  sashimi van zalm, scholfilet, zeebaars, lamssucade en een tompouce van rood fruit. Helaas was het iets te fris dus hebben we alleen het aperitief in de fantastisch mooi tuin genuttigd.

En toen, verder, daarna, enzo

Groot deel van mijn tijd ben ik inderdaad bezig met eten zie ik alweer. En als ik niet eet dan zal ik er op zijn minst aan denken.
Maar …er was meer! Het grote gemis deze maand was dat wij voor het eerst in 8 jaar NIET op Lowlands waren. Om het weekend niet helemaal kniezend voor de TV door te brengen zijn we, ontzettend burgerlijk, but I like!, naar de Veluwe geweest. Fietsen, slapen in een fantastisch B&B in het weiland (heel toepasselijk; het Beloofde Land) met de meest vriendelijke eigenaren, bezoekje aan het pitoreske Zutphen en Burgers Zoo. Ik pleit voor meer weekendjes weg in Nederland. En met deze conclusie sluit ik de maand augustus af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *