Dit is geen blog

Picture It: mijn leven in juni

Een fotoverslag én blog over New York, een blog over mijn sport & eetpatroon, waarom meerdaagse festivals zo leuk zijn, over het opstarten van een eigen bedrijf, de lekkerste smoothies en gezondste ontbijtjes.
Niet gezien? Nee, ik ook niet. Ik kwam tijd te kort. Wáát? Ja, een slecht excuus. Maar om het goed te maken kun je hier lezen waar ik wél tijd voor had deze maand.

Zon, zee & strand & Rotterdam

Deze week ook ja; balkondeuren open, kannetje vers fruit water, Bob Marley op de achtergrond. Het werd %$&^! eens tijd! Maar… donderdag 4 juni was toch de allereerste stranddag van 2015! Een record. Zonder enige twijfel spullen en moeder ingepakt en een paar uurtjes bijgebruind op Rockanje. Ik geef inmiddels geen licht signalen meer af, het vliegverkeer is veilig.
Met lekker weer is mijn favo bezigheid slenteren door de stad. Spontaan kwamen we op het idee om een rondje met de oer Rotterdamse Spido door de haven te varen. Nou ja spontaan, voor Rotterdammerts met een Rotterdampas één tour gratis. Op sommige momenten word ik een beetje extra verliefd op deze stad. Dit was zo’n momentje. Een unieke en prachtige wereldstad die je verstelt doet staan van de constante ontwikkeling, diversiteit en ondernemersdrang.

These shoes are made for walking

Short on money but long on time
Slowly strolling in the sweet sunshine
And I’m running late
And I don’t need an excuse ‘cause I’m wearing my brand new shoes..

Ik kon natuurlijk braaf een uur bij de Renault dealer Facebooken & Candy Crushen tot mijn auto door de keuring was maar de aantrekkingskracht van het winkelcentrum aan de overkant was te sterk (lees: van den Assem schoenen).
Nog steeds ben ik overtuigd dat een samenzwering van huisvrouwen in deze shop er op uit is om de dames die zichzelf een shopverbod hebben opgelegd hiervan te ontdoen: ‘Die zijn echt heel leuk, waar heb je die vandaan?’ Waardoor ik het laatste paar nog krampachtiger vastpak ook al wil ik ze niet perse. ’Het is toch uitverkoop waarom neem je ze niet allebei’ + een dame die EXACT dezelfde twee paar sandalen aanschafte. Shopverbod opgeheven, geld over de toonbank gesmeten en bij de witte Calvin Klein sandalen een gratis nieuwe bijnaam; zuster Deborah. Maar:

Hey I put some new shoes on and suddenly everything is right!

Ginger & Cocococo

In mei waren we het al eens over de benodigde koerswijziging richting een nieuwe baan. Ik noem het mijn ‘personal branding’: hoe goed ben ik vindbaar voor recruiters, hoe kom ik over, is mijn CV opvallend en duidelijk, maak ik juist gebruik van LinkedIn en welke kansen kan ik nu direct oppakken? Zo pakte ik het aan:

 • Redesign van mijn C.V.
  Cruciaal! Na ingebruikname nieuw CV reeds 3 gesprekken gehad en veel geïnteresseerde recruiters.
 • LinkedIn profiel verheven tot ‘zeer deskundig’
  Dit level is afhankelijk een aantal factoren waarom de compleetheid van je profiel, aanbevelingen, bijdrage aan groepen en showcases. Versterkt vindbaarheid in Google.
 • Inschrijven bij recruitment & uitzendbureaus voor professionals. Denk aan: SchaalX, IP Staffing, Pienk, Brunel en USG.
 • Last but not least: ik ben mijn eigen bedrijf begonnen compleet met KvK nummer, gewillige belastingdienst, alles! Aangenaam: Ginger&Co | Specialist in Communicatie & Coördinatie. En daar hoort natuurlijk een website bij die ik in de tussentijd ook nog maakte www.ginger-co.nl (beetje under construction nog). Zo ben ik ook freelance en zeer flexibel inzetbaar.  Follow me on twitter: @ginger_en_co

Iemand nog hulp nodig bij het ontwikkelen en onderhouden van website en social media of het beter maken van je CV en LinkedIn? Ginger&Co is jouw juiste Collega of Coach! ;)

Holle Bolle Gijs heeft honger

De meeste, of bijna alle, updates op social media hebben wel iets met eten te maken, zelf gemaakt, zelf opgegeten of een combinatie van.  Wat zo heerlijk is aan de zomer is het fruit: abrikozen, perziken, aardbeien, ananas. De smaken zijn voortreffelijk, het rijpt goed en is gewoon te lekker om een smoothie van te mixen. Een paar toppertjes uit mijn ‘eetertoire’:

 • Ontbijt topper van de maand: griekse yoghurt, home made muesli, verse aardbeien één nectarine en kokosflakes. Ver-ruk-ke-lijk!
 • Smoothie topper van de maand: 200ml amandelmelk, 1 bevroren banaan, (flink) stuk fijngehakte pure chocolade. In een handomdraai een gezonde milkshake!
 • Homemade fruitwater van de maand: grote kan water met verse munt, verse aardbeien en schijfje citroen. Verfrissende en gezonde afwisseling voor dat saaie kraanwater.

Natuurlijk probeerden we nieuwe restaurantjes, waren we te vinden op festivals en aten we bij een oude vertrouwde. Tosca was een van de restaurantjes op mijn to do list voor ‘Italiaanse restaurant’: vink!  Een mediterraanse keuken in het Oude Noorden, aan een gezellig plein. Met de schaal tapas en prosecco on the side had dit zomaar een avondje in Italië of Spanje kunnen zijn. Spot jij de BN’er op de foto? Je kan er bijna niet omheen… Grapje! Ik zei toch dat het een grapje was!

Rotown is een van die plekken waar je komt binnenwaaien voor ontbijt bij een zondagse vinyl beurs of een PRIMA burger voor je concert (slechts een 10tje met concertkaart!). Die avond genoten van protestzanger Armand & The Kik. Legendarisch. Of Armand er zelf wat van mee heeft gekregen betwijfel ik.

De kerst op de taart (buiten mijn nieuwe gouden Macbook maar die kan ik niet opeten) was Down The Rabbit Hole, driedaags festival in de Groene Heuvels van Beuningen, aan een meer. Superstrakke organisatie, max 10.000 bezoekers, weinig wannabe hipsters, relaxen, kansloze pogingen tot hoelahoepen en vredelievendheid alom. Met fijne muziekjes en nog fijner eten. Maar…zoals de intro al zei: daar komt nog een blog over.

Vroeg of… later! X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *