Chocolatier in wording: vandaag maakte ik met de hand bonbons van dadels, pure chocola en pindakaas. Nou ja, bonbons… Het gevoel, dat ultieme geluksmomentje als je een bonbon hapje voor hapje oppeuzelt, is hetzelfde. Verder heeft het weinig met de kunst van een chocolatier te maken.
Zo snel als het recept is zag ik deze in een oogwenk voorbij komen op één van de vele foodblogs die ik volg. Een echte guilty pleasure. Want ondanks dat de bonbons suikervrij zijn, zitten er best wat calorietjes in. En toeval wil dat dadels, pindakaas en pure chocola onderdeel zijn van mijn basis keukenuitrusting. Los van elkaar al een genot voor de smaakpapillen maar gecombineerd…. een explosie. En een must voor de pindakaasjunkie. En chocoladejunkie. En zoetekauw. Of alledrie.
Ingrediënten dadel pindakaas bonbons:
16 medjool dadels
16 theelepeltjes pindakaas (Calvé is prima!)
80 gram pure chocola (minimaal 85% maar liefst meer & suikervrij)
Bereiding dadel pindakaas bonbons:
- Ontpit de dadels door in de lengte een klein sneetje aan te brengen
- Vul de dadels met een theelepeltje pindakaas en plak ze dicht
- Smelt de chocolade au-bain-marie
- Haal de gevulde dadels door de gesmolten chocolade
- Zet ze even 15 minuten in de vriezer
Enjoy! En wel eerlijk delen hè! ;)
Wow! Het maken ervan was super-makkelijk…. Nu even afwachten of ze net zo lekker smaken als ze eruit zien… Tot over 15 minuten! :-)
en, en, en?
Eh…. moet ik eerlijk zijn?
Ik ben ze allemaal wijt aan mijn vader!!!! :-0
Whohahaha!
SUPER-lekker dus, en dat vind ik duidelijk niet alleen zelf! :-)
haha..zeg maar dat hij dan wel een rondje extra moet wandelen door het dorp morgenochtend! Kleine caloriebommen :P
Overheerlijk en beter voor mij dan voor dochter. Morgen extra afstand. Beloofd.
Top hoor Deppie.
Haha goed zo! Neem er dan nog maar eentje ;)
En zeg nu niet dat ze al op zijn! :-0