Dit is geen blog

Mijn favoriete: Italiaanse restaurants in Rotterdam

Ik heb het toch zeker al 5 dagen niet over eten gehad met jullie. Hoogste tijd dus voor een nieuw blog over Mijn favoriete: Italiaanse restaurants in Rotterdam.

Prego!

Wij wonen nu al bijna 6 jaar op loop afstand (of rol afstand, afhankelijk van de conditie van de buik) van het centrum van Rotterdam en hippie de hipster place to be: Rotterdam Noord.
Elke week wordt er wel een nieuwe koffiebar, winkeltje met bio of fairtrade snuisterijen of eterijen of wel ja, nog een restaurant geopend. Niets nieuws? Dan is er wel een lentemarkt, boerenbijeenkomst of foodtruckverzameling in een van de parken of op de pleinen.
Vandaag liepen we in zo’n fuik op de Mariniersweg. Niet te ontwijken. Helemaal niet erg. Op het plein voor de Groene Passage stonden ongeveer 50 biologische en fairtrade marktkramen met producten om te testen of te proeven en vervolgens met een leuke korting te kopen -> 2 repen Vivani suikervrije chocolade van 92% cacao voor 1,50 per reep ingeslagen (onder andere ;). Dat wordt drie dubbele chocolade muffins bakken morgen!

 

Mijn favoriete: Italiaanse restaurants in Rotterdam

Enfin, nog beter dan muffins: pizza! Of pasta. Of antipasti. Maar liever pizza. In de loop der jaren heb ik een aantal tentjes benoemd tot mijn favoriete Italiaanse restaurant/ pizzeria. En regelmatig doe ik daar natuurlijk een check of de prijs, sfeer en kwaliteit nog in orde is!

  1. Angelo Betti | pizza

Van oorsprong een ijssalon met ver-ruk-ke-lijk ijs en sind de jaren ’80 beroemd om de pizza’s. Het is klein, je kunt niet reserveren en er wordt continue om je heen geschreeuwd: dou vino rosso, prego, si, Angelo! En de beste pizza op de kaart? Ik zou werkelijk waar niet kunnen kiezen.
Website: http://angelobetti.nl | Adres: Schiekade 6B

  1. Gusto | antipasti, pizza & pasta

Vlakbij de Witte de With en om de hoek van de gezelligste bioscoop Rotterdam; Cinerama. Lekkere wijntjes bij antipasti en als toetje een pizza. Of pasta. Verse en biologische producten bereid in de keuken waar je vanaf boven inkijkt. De kaart wisselt geregeld dus altijd iets nieuws!
Website: http://www.gusto-rotterdam.nl | Adres: Schiedamse Vest 40

  1. La Pizza | antipasti & pizza

La Pizza, de naam zegt het al hier hebben ze pizza’s! Helemaal een feest om vooraf antipasti te delen. Of zet gewoon de hele tafel er mee vol, kleine pizza erbij. Smullen! Je kan niet reserveren, maar wachten met een wijntje is de moeite.
Website: http://www.lapizza.nl | Adres: Scheepstimmermanslaan 21

  1. Guliano | broodjes & salade

Shoppen of werken in het centrum of struinen over de mart (ja, in Rotterdam heet dat de ‘mart’!) Geef je benen wat rust en je lichaam nieuwe brandstof bij Guliano. Ciabatta, focaccia , grilbroodje of een van de andere specialiteiten. Laat je niet afschrikken door de wachtrij. De doorstroom is snel en het is het meer dan waard!
Website: http://www.guliano.it | Adres: Meent 31a

  1. Spaghettata | antipasti, pasta & pizza

Het ‘pasta’ zusje van La Pizza. Gezellig rumoerig, open en hoge ruimte. Lekker kletsen en heerlijk eten. Pizza’s en pasta’s in groot & kleine porties te bestellen. Sharing = caring!
Website: http://www.spaghettata.nl | Adres: Nieuwe Binnenweg 151

Dit zijn mijn favorieten die altijd in aanmerking komen voor een avondje pizza of pasta. Daarnaast zijn er nog zo veel meer die ik ‘moet’ testen om de lovende recensies: Oliva (zelfde familie als Gusto), Lux, Ciao Ciao, o’pazzo, Trattoria a Proposito. En straks natuurlijk Jamie’s Italian in de Markthal.

Buon appetito!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *