Dit is geen blog

Mijn favoriete: Foodblogs!

Jullie denken toch niet dat ik al die recepten voor cakes, koekjes en chocola zo even uit mijn mouw schud? Ben je mal! Vandaag deel ik mijn favoriete foodblogs met jullie. Er zijn (gelukkig!) tal van deskundige koekenbakkers, voedingsdeskundigen en foodies like me die hun super-inspirerende blogs vol zetten met allerlei lekkers voor ontbijt, lunch, avondeten en tussendoortjes. Passend bij mijn nieuwe gezonde levensstijl* zijn deze blogs een bron aan informatie, inspiratie en motivatie. En zó gezellig om te lezen!

* Zie mijn blog: fit is het nieuwe slank over mijn zoektocht naar een gezonder en fitter leven.

Gemak dient de mensch

Dat hele bak- en kookgebeuren is nooit zo mijn ding geweest. Ik houd van eten maar een keukenprinses ben ik allerminst en mijn aanrecht is nou niet de meest inspirerende plek van mijn huis. Dolgelukkig ben ik dus ook met de foodie-foodblogs vol simpele, gezonde en lekkere recepten!
De baksels op mijn blog zijn van hetzelfde kaliber:

 1. makkelijk uitvoerbaar: geen moeilijke of ellenlange lijst ingrediënten en een acceptabele bereidingstijd.
 2. om je vingers bij af te likken: ok, ik mijn eigen vingers, want smaken verschillen nu eenmaal.

Mijn favoriete foodblogs

Ze zijn persoonlijk, herkenbaar en delen (h)eerlijke, simpele en gezonde recepten. Maar ook tips over (kook)boeken, restaurantjes en reizen. Eigenlijk alles waar je blij van wordt. Maar voornamelijk eten. Ja, daar word ik ook wel blij van. Van eten.
Pas op: langdurig foodblogs afstruinen naar lekkernijen maakt hongerig. U bent gewaarschuwd.

 1. Uit Pauline’s Keuken: wat een sympathiek mens en niet voor niets het populairste foodblog van NL: heerlijke en simpele gerechten. Soms gezond en soms wat minder, aldus Pauline zelf.
  Mijn favoriet: chocolade-bananabread (hoe kan het ook anders).
 2. Chickslovefood: Een chick die van eten houd is een chick naar mijn hart. Bekend om recepten met 5 of minder ingrediënten. Hoe simpel wil je het hebben? Daarnaast schrijven ze over leuke restaurantjes.
  Mijn favoriet (om heel snel te testen!): Oreo Truffels. Niet voor niets in de categorie ‘Sinner Sunday’…
 3. Eat.Pure.Love: ‘Skip the diet, just eat healthy’. I couldn’t agree more! Mirjam blogt over gezonde voeding en levensstijl. Ze is zelf voedingsdeskundige en heeft persoonlijke ervaring met de zoektocht naar gezond leven.
  Mijn favoriet: Homemade Bounty’s (duh) én bij inschrijving op de nieuwsbrief ontvang je een gratis e-book met 20 havermoutrecepten!
 4. Ilovehealth: Daisy blogt over gezond eten, sporten, reizen en (sport)fashion. Gezond leven draait om balans. En een patatje mayo hoort daar ook bij. Vind ik ook
  ;) En ze heeft ook super leuke winacties.
  Mijn favoriet: Roerei met avocado op speltbrood. Heerlijke after-workout lunch. Beter nog als je wat cherrytomaatjes meebakt.
 5. Rens Kroes: Ook zij kan niet in mijn favorieten lijstje ontbreken. Rens’ boek ‘Powerfood’ is dat kleine duwtje in mijn rug geweest om mij te verdiepen in gezonde voeding en superfoods. De recepten zijn niet altijd toegankelijk maar er zitten een paar pareltjes tussen! En van de foto’s op Insta word je spontaan happy & healthy!
  Mijn favoriet: de chocoballen van Rens. En de ontbijtcake, chocoladepasta, chocola…

Ik ben ongetwijfeld een paar foodalicous foodblogs vergeten maar bovenstaande (h)eerlijke blogs en vele andere kun je uiteraard ook op Facebook of Instagram volgen voor je dagelijkse portie inspiratie en kwijlen.

En nu heb ik honger….

Een gedachte aan “Mijn favoriete: Foodblogs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *