Dit is geen blog

Puur Paradijs: home made Bounty’s!

De recepten die ik met jullie deel moeten aan minimaal 2 eisen voldoen:

  1. makkelijk uitvoerbaar (= geen uren in de keuken, onuitspreekbare of onvindbare ingrediënten)
  2. smaken naar meer

Oh ja, en enigszins gezond natuurlijk :D –> Tijd voor iets makkelijks en kwijlbaars!

Ik wil liever niet meer aan de marsrepen, rollen choco-kaakjes of Paashazen maar ik blijf gek op chocola. Want chocola… (droomt even weg)….
Enfin, geen woorden voor nodig denk ik? Dus ik heb het internet afgestruind naar gezonde chocolade snacks en stuitte op verschillende recepten voor Bounty’s!

Deze één-haps-choco-kokos-ballen noemen we vanaf nu aan Bounty Ballen! Gezien Bounty geen Europees geregistreerde merknaam is en je je echt even in een paradijs want bij het opeten.

 

Ingrediënten voor homemade Bounty’s

ongeveer 18-20 stuks..  (zei ik tegen Martien…. Het kan zijn dat er onderweg van keuken naar woonkamer een aantal ‘gesneuveld’ zijn)

  • 120 gram kokosrasp
  • 2 el kokosolie
  • 4 el honing
  • 15 dadels (of meer om tussendoor van te snoepen)
  • 1 reep pure chocola (minimaal 80%)

Benodigdheden:

  • Keukenmachine of staafmixer
  • Beslagkom
  • Mini vormpjes

Bereiding:

  1. Smelt in een steelpannetje op laag vuur de kokosolie met honing tot het vloeibaar is
  2. Mix de het oliehoning mengsel met de kokosrasp en fijn gesneden dadels in een keukenmachine of mix me de staafmixer tot een deeg
  3. Rol kleine balletjes en leg ze op een bord of druk ze in bakvormpje. Ik heb bij Xenos van die schattige siliconen gevonden hiervoor.
  4. Zet de bijna-Bounty Ballen 15 minuten in de vriezer
  5. Smelt ondertussen, au-bain-marie, de reep chocolade Gezonde chocolade snack als tussendoortje Bounty choco smelten
  6. Haal de hard geworden kokosballen door de pure chocolaGezonde chocolade snack als tussendoortje Bounty kokos ballen
  7. Doe de met chocola bedekte Bounty Ballen nog een half uurtje in de vriezer Gezonde chocolade snack als tussendoortje Bounty kokos & choco
  8. Lik / schraap / lepel de over gebleven pure chocola uit de kom en eet op

Tips & variaties:

Ook met dit recept kun je variëren door bv de dadels weg te laten of te vervangen door een handjevol ongebrande noten.
Houd je niet van pure chocola dan zijn ze ook vast heel lekker met melkchocolade. Maar natuurlijk niet zo gezond.

Gezonde chocolade snack als tussendoortje bounty

3 gedachtes aan “Puur Paradijs: home made Bounty’s!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *