Ongeveer twee maanden geleden bakte ik mijn eerste. Inmiddels is cake nummer zes alweer voor de helft verorberd: gezonde bananencake a.k.a. bananenbrood, een favoriet baksel van menig foodie.
Niet voor niets, want ze zijn heerlijk en de variaties oneindig! Het internet staat vol met mogelijkheden en uit alle opties heb ik inmiddels mijn favoriet samengesteld. Niks geen culinair hoogstandje maar gewoon lekker simpel en toch gezond! En jawel; suikervrij.
Ingrediënten voor bananencake:
4 bananen
4 eieren
130 gr havermout
1 tl koekkruiden (alternatief: kaneel)
50 gram pure chocola in kleine stukjes
flink hand vol blauwe bessen (gewoon uit de diepvries)
flinke hand vol pecan- en/of walnoten
kokosolie om cakevorm in te vetten
Benodigdheden:
Beslagkom
Cakevorm
Staafmixer
Bereiding van bananencake:
- Verwarm je oven voor op 180 graden
- Mix de banaan, havermout, eieren en koekkruiden met de staafmixer in de beslagkom tot een glad beslag
- Spatel de bessen, noten en chocola door het beslag
- Vul de ingevette cakevorm met het beslag en zet 45 minuten in de oven.
Let op: iedere oven is anders dus check tussendoor even of hij al gaar is; prik een satéprikker of theelepeltje in de cake. Komt deze er droog uit? Dan is je cake klaar!
Tips & variaties:
Suikervrij met chocola? Ja wel! In het recept gebruikte ik Vivani 92% pure chocola. Deze is gezoet met kokosbloesemsuiker, welke niet geraffineerd is en zodoende geen enorme stijging in je bloedsuikerspiegel veroorzaakt.
En met de inhoud kun je eindeloos variëren. Je kunt de bananencake zo gezond en ongezond vullen zoals je zelf wilt Denk bijvoorbeeld aan gedroogd fruit als appel, rozijnen of abrikozen, gojibessen, cranberry’s, dadels, cacaonibs etc etc.
Oooh, this my shit!
Let me hear you say: this shit is bananas, B-A-N-A-N-A-S! :D
Ooohhhhh!!!! Lekkah!
Ik had maakte gisteren ook een variant!
#toevalbestaatniet :-)
Haha! Ik zag het! Ik maak er bijna iedere week een :D Lekker makkelijk en snel als ontbijt voor ik ’s ochtends naar de sportschool ga!
Ha, ha!
Je hebt altijd baas boven baas! LOL
Ideetje voor jou: grenola cups! Erg lekker!
Pingback: Chocoladecake voor de echte chocojunkies | Dit is geen blog
Eerlijkheid gebiedt mij te zeggen da ik niet meer zeker weet of ik deze variant van jou al eens gemaakt had….
Dus…. op dit moment staat ie in de oven. Zonder blauwe bessen, #datdanweerwel, want die had ik niet in huis…
“Verwarm de over voor op…” ga jij dan uit van een elektrische oven of een heteluchtoven? #help
oh..is het nog gelukt? Ik heb een heteluchtoven!
Prima gelukt!
Lekker weer hoor! #smullen