Dit is geen blog

30 feiten over 30 zijn

30 feiten over 30 zijn baby me 3 1018x460
Ik ben niet van mijn verjaardagen vieren. In het middelpunt van de belangstelling staan is niet zo mijn ding. Tóch bekroop mij vlak voor mijn 30e verjaardag het gevoel dat ik dit toch niet zomaar voorbij kon laten gaan? Het schijnt een mijlpaal te zijn, een feestje waard.

Vooruit, ik heb een hele dag in de sauna gezeten met mijn moeder en ’s avonds kip, patat met appelmoes gegeten! Dát is zelfs op je 30e nog een feestmaal, mits vers gemaakte patatjes.

30 feiten over 30 zijn

Nu ik de 30 ruim ben gepasseerd (met 7 maanden) is het besef daar: ik ben ouder en wijzer. Maar niet per definitie volwassen. Hieronder vind je 30 feiten die ik leerde over 30 zijn.

 1. Dertig, zo oud?
  Dertigers, dat waren in mijn kinderlijke gedachte oude & volwassen mensen. Blijkt dat helemaal niet het geval te zijn. Pas als je vijftig bent… Of misschien 70…Ja, 70 is wel oud.
 2. De toekomst en hoe ik dacht dat hij zou zijn
  Hoe de toekomst eruit zag toen ik klein was: school, werken, huis kopen, trouwen, kinderen. De werkelijkheid: koophuis ✓ trouwen ✗ kinderen ✗ werk ✗ geen idee wat de toekomst mij brengt ✓ vrijheid ✓. Just going with the flow…
 3. Festiviteiten te over!
  Rond je dertigste gebeurt het zomaar dat je 2 geboortekaartjes en een uitnodiging voor een bruiloft ontvangt. In één week.
 4. En, wanneer zijn jullie aan de beurt?
  Vroeger riep ik altijd: ‘ik wil geen kinderen’, met in mijn achterhoofd dat die biologische klok op mijn 30 wel ging tikken. Toch? Hmm…misschien op mijn 35e dan?
 5. Nooit te oud voor iets wat je gelukkig maakt
  ‘Just keep on swimming, swimming, swimming.’ – Ik word nog steeds intens gelukkig van alles Disney en Pixar. Ik kan niet wachten om mijn filmcollectie met mijn neefje te delen!
 6. Jongens-meisje
  Hutten bouwen, bomen klimmen en al mijn poppen verminken door de haren te kortwieken, nee een ‘meisje-meisje’ zal ik nooit worden. (Ripped) Jeans & sneakers zijn nog steeds mijn beste vrienden.
 7. Fashion Flaters
  Mijn tiener jaren worden gekenmerkt door uhm.. opmerkelijke keuzes in kledingstijl.
  Goth, meisje op hakjes, bouwvakker. En ook een aussie kon niet ontbreken. (Bedankt mam, voor deze vereeuwiging)
  20150422 - 30 feiten over 30 zijn verkeerde en fout outfit keuze 2
 8. Ik ben ik
  Die rare tienerperiode waarin ik niet precies wist wie ik was, bij welk groepje ik wilde horen en hoe ik mij moest gedragen is, thank god!, voorbij. Eindelijk weet ik mezelf te zijn.
 9. Keuzes maken
  Met het besef wie ik ben, om wie ik geef en wat ik belangrijk vind kan ik keuzes maken waar ik 100% achtersta. Zoals bijvoorbeeld mijn baan opzeggen op mijn 30e
 10. Als ik later groot ben
  Ik weet eigenlijk gewoon nog steeds niet wat ik wil worden als ik later groot ben.
 11. Dus, dat is wat ik er van vind!
  Nu heb ik vertrouwen in mijn mening. Ik laat me niet meer beïnvloeden door mensen die het ‘beter’ weten. Mijn mening telt, ook al laat ik die niet altijd horen.
 12. Tante Deb weet raad
  ‘Kun jij me dit uitleggen’, ‘Hoe kan ik dit het beste doen’ ‘Jij hebt zoveel ervaring’. Sorry, heb je het tegen mij? – als de jongere generatie op het werk aan mijn bureau stond. Wow, ik ben echt oud en wijs.
 13. Ik vind ik zijn fijn
  Ik ben een ontzettende, neigend naar overdreven, introvert. Ik sta niet graag voor of in een groep mensen, Netflix, wijn, goed eten en mijn bed is het perfecte weekend en gedachtes zet ik liever op papier dan erover te spreken. En dat is niet erg. Want dit is wie ik ben.
 14. Burgertrut
  Gezellig hoor, met zijn tweeën een filmpje kijken op vrijdagavond op de bank. Met mijn ogen dicht. Om 22.00uur… Zzzzzz
 15. Ik kan niet iedereen tevreden stellen. En dat hoeft ook niet…
  Ein-de-lijk geef ik minder om wat andere mensen over mij zeggen of denken. Een openbaring en opluchting als je hier continue bewust en onbewust mee bezig bent.
 16. De kleine dingen
  In het geheel maak ik me gewoon minder druk over de kleine dingen in het leven.
 17. Mijn grootste wens voor jou
  In een vriendenboekje was de laatste vraag vaak ‘Wat is je grootste wens’. Onwetend en bij gebrek aan creativiteit vulde ik het zelfde in als iedereen: veel geluk & gezondheid. Pas nu besef ik de kwetsbaarheid van het leven en het belang van deze gelukwens. Moge jouw gezondheid of die van je familie je nooit in de steek laten.
 18. Vousvoyeren
  Het is U of mevrouw voor jou, ja!
 19. Het digitale tijdperk
  Ja, ik heb het cassettebandje nog meegemaakt. Ook ik lag voor de radio met de rec. knop onder mijn duim. Welke twintiger kan dit nog navertellen!20150422 - 30 feiten over 30 zijn cassete cd speler
 20. Stappen is voor de jeugd
  Ik hoef me niet meer te verantwoorden als ik geen heftig ‘stap’ weekend heb gehad. Hey, ik ben al dertig hoor! Dat deed ik op mijn 17e.
 21. Aspirine, iemand?
  Haal ik per ongeluk een avondje door, met een glas (of fles) wijn,  dan moet ik minimaal twee dagen bijkomen.
 22. Ben ik nou zo oud?
  Soms denk ik weleens bij het zien van Bieber-mutilaties, KylieJenner-lipchallenges of de hele programmering van RTL5; die jeugd van tegenwoordig!
 23. Papa & mama heten nog steeds papa & mama
  En het liefst slaap ik met een knuffel.
 24. If you wanna be my lover
  Geboren begin jaren 80 dus ik heb het privilege om zowel de 80, 90 als zero’s (foute) hits uit volle borst mee te blèren. (En daar ben ik best een beetje trots op)
 25. Het duurt even voor je jonger wordt
  Vroeger: Ik was lang en grof gebouwd en keek erg serieus (of boos, kies er een) en werd zomaar 4 jaar ouder geschat. Perfect als je tiener bent! Nu: vertel ik iemand dat ik ‘al’ dertig ben, word ik ongelovig aangegaapt. ‘Oh, ik dacht dat je nog studeerde ofzo’. BONUS!!
 26. Pure liefde
  Vroeger dacht ik dat verliefd zijn, een relatie hebben en houden van ingewikkeld en een opgave was. De moeilijkheid heb ik nog niet gevonden na bijna 8 jaar samen. Pure liefde komt van nature, is vanzelfsprekend. Wees 200% jezelf bij de ander, doe zoveel mogelijk (leuke) dingen samen, bakkelei niet om onnozele dingen en zeg zo nu en dan dank je wel, ik houd van je of ik ben trots op je.
 27. Leef je dromen, droom je leven
  Ik ben nog lang niet te oud om nieuwe dromen te hebben. B&B in Spanje, aqui venga! Ooit…
 28. Als ik straks 40 ben
  Over 10 jaar is pas de volgende mijlpaal! Tijd zat om het leven te rocken als een dertiger (en een nieuw lijstje te maken)
 29. Ja, nu weet ik het wel, ik ben erg wijs en bárst van het zelfvertrouwen
  Ik heb het wel zo’n beetje uitgedokterd; familie is belangrijk, niet het aantal vrienden maar de kwaliteit van de vriendschap en ik heb veel om dankbaar voor te zijn. Mijn doelen haal ik wel. Op mijn manier. Hoe het mij gelukkig maakt.
 30. Dertig zijn is gewoon awesome
  Punt.20150422 - 30 feiten over 30 zijn verjaardag vieren

Een gedachte aan “30 feiten over 30 zijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *